Zaroka skozi oči moškega

Prava ljubezen preraste vse tebe in težave, pravijo! Preraste vse neprespane žurerke noči in prekrokana jutra. Pa vse utrujene vikende, od prenapornega tedenskega dela. Vse uresničene in neuresničene sanje, ki sta jih sanjala, ko sta imela 15. let. Prava ljubezen prestane velike in majhne prepire. Tedne brez seksa in dneve tihe maše. Vse to je odnos. Vsak par ga gradi po svoje, s svojimi padci in vrhovi. 

Prava ljubezen razume, da se plamen lahko kdaj malce ugasne, da lahko potem še bolj zagori. Da romantika ni na sporedu ni vsak dan. Kot tudi ne dobra volja in navdušenost. Da je življenje včasih prepleteno z najlepšim cvetjem, spet drugič s trnovo krono. Ko ljubezen prestane prvo in drugo je trdna in močnejša za izkušnjo.

 

zaroka-skozi-oci-moskega

 

Ljubezen je skozi oči moškega drugačna. Drugačna po obliki in čutenju. Zato se dojemanje ene in druge ne ocenjuje na pravo in napačno, na bolj ali manj močno. Pač pa na dejstvo, da je vsak svoje ljubezni kovač in, da za čustveno izražanje nimamo navodil.

 

Zaroka: kdaj je praviš čas, da jo zaprosim za roko

Za nekatere pare je to po enem letu ljubezenske zveze, spet za druge se bo ta zgodila šele po desetih letih zveze. Ste noro zaljubljeni ali večni romantik? Mi predlagamo, da ko enkrat pride mislel na plano, da takrat ni več časa za čakanje in oklevanje. 

Torej, ko se vprašate, je čas, da jo zaprosim za roko, mi odgovorajamo JA, čas je. Ker sicer se v vašim mislih ne bi sprehajalo to vprašanje in bi ga odložili še za leto ali dve. Ko pride misel, jo zagrabite in realizirajte. 

Razpredanja o pravilih zaroke so odveč in brezpotrebna. Zaroka so mora zgooditi, ko začutitie, da je pravi čas za to in ne glede na to, koliko časa traja vajina zveza in v kakšni življenski fazi ste. Zaroka je le gesta in vse ostalo kar pride za tem je druga zgodba. To boste urejali kasneje in ne pustite se ujeti mislim, ki bi rade prevzele nadzor nad akcijo! 

 

zaroka

 

Ljubezen se odraža na mnogih frontah in če jo želite obeležiti tudi z zaroko in kasneje poroko naj vas nič ne ustavi pri tem. Bodite spontani, to je edini pravi motiv.

Kako poteka življenje po zaroki

Kot rečeno, najprej zaroka, šele nato naj vas prevzamejo misli o organizaciji poroke. Uživajte najprej v trenutkih, potem pa si začnite komplicirati življenje. 

Življenje po zaroki zna biti malce stresno. Ali pa tudi ne. Nekateri pravijo, da je to leto predpriprav na skupno življenje, predvsem pa na poroko samo. Zato se mogoče lahko ujamete v preveč organizacijskega dela in premalo časa zase in za vajino skupno življenje. 

 

zivljenje-zaroka

 

Poskrbita, da se harmonija vajinega odnosa ne bo spremenila. Še vedno si, kakor doslej, izkazujta ljubezen, četudi se bo mogoče kakšen dan zdej prenaporen ali bo zaradi narave organizacijskih stvari nekaj več napetosti kot sicer. 

Ne pozabita vendar, da je na prvem mestu ljubezen, šele na to vsa papirnata obeležja. 

 

Kdaj je čas za poroko

 

Obstajajo nenapisana pravila, ki pravijo, da naj bi se poroka odvila 1 leto po porki. 

Kaj pravijo statistike? Da podatek kar drži! 

Ampak, kdo pa pravi, da je treba upoštevati pravila. Sploh v situacijah, ko to res ni potrebno, saj je poroka res vredna več od napisanih pravil, ki bi omejevale vajino ljubezen.

 

poroka

 

Kaj vse je še za postoriti pred poroko? 

Ja, res, ni malo. Ampak, saj bo šlo! 🙂

Predlagamo, da najprej poskrbita za poročno lokacijo in na podlagi prostih terminnov določita datum poroke. Za tem, ne pozabita na poročni priči. Pa na papirje, ki zadevajo poroko. Vabila na poroko. Na poročno torto in poročnega fotografa. Na poročni avtomobil. Na hrano. Poročno obleko. Poročno dekoracijo. Darila za svate. V grobem. Potem pa pridejo še podrobnosti!

In vesta na kaj se tudi ne sme pozabiti? Na zadnji pravi žur v samskem stanu! Dekliščina & fantovščina sat pomembna prehoda obreda, preden zares vstopita v poročen stan. Že res, da je v organizacija v domeni poročnih prič, a vseeno, to spada v obdobje pred poroko in, nihče na svetu ne bi zamudil deklišine in fantovščine. 

 

Vraže o zaroki in poroki

 

Za konec še nekaj vraž. Če jim seveda verjamete.  

 

Tako radi govorimo o vremenu, tudi o vremenu na poročni dan se veliko govori: če bo dež bo zakon miren, temni oblaki nakazujejo na razgibanost zakona, dež pa ne prinaša sreče. 

Mesec maj je nekoč veljal za zelo neugoden mesec porok, saj naj zakon sklenjen v maju ne bi prinese potomcev. Poroka v juniju nakazuje veliko potovanj, v septembru pa debelo denarnico.

Ženin nese nevesto čez prag hiše, da jo ne okužijo slabe energije.

Skupno rezanje torte simbolizira vstop v skupne obrede, skupno življenje, opravila.

Črna poročna obleka prinaša nesrečo.

Sobota naj bi bila najbolj neprimeren dan za poroke.