Linkedin jobs

Kako dobiti službo na LinkedInu: 10 nasvetov

Kako dobiti službo na LinkedInu? Večina iskalcev zaposlitve ve, da je pomembno, da v svoj profil LinkedIn dodajo najnovejšo, profesionalno fotografijo. Toda ali ste vedeli, da lahko neobjava fotografije prepreči, da bi zaposlovalci pri iskanju zaposlitve našli vaš profil LinkedIn?

kako dobiti službo na linkedinu

  1. Naredite vtis z dobrimi zgodbami

Zaposlovalci in vodje zaposlovanja so kot vsi drugi – odzivajo se na pripovedovanje zgodb in ne na dolgočasne sezname dejstev. Osredotočite se na to, kam greste, in ne na to, kje ste bili.

  1. Naj bo svež

Profil LinkedIn mora biti “živ, dihajoč dokument”, ki jasno predstavlja, zaradi česa ste “edinstveni in vredni zaposlitve”, in ne statičen spletni življenjepis, ki ga je treba nastaviti in pozabiti. Redno delite posodobitve o temah, povezanih z vašim področjem, tako kot delite posodobitve na Facebooku.

  1. Bodite vizualni

V dobi Instagrama se veliko ljudi dobro odziva na vizualne vsebine, zato, kadar koli je mogoče, naj bo vaš profil LinkedIn bolj vizualen.

  1. Bodite dostopni

Ena od pogostih napak na LinkedInu je, da ne navedete vaših kontaktnih informacij. LinkedIn omejuje število sporočil InMails, ki jih lahko pošljejo plačljivi uporabniki, članom brezplačne storitve pa sploh ne dovoli pošiljanja sporočil InMails. Zato je pomembno, da v svojem profilu, na primer v povzetku, na vidnem mestu navedete svoj e-poštni naslov in telefonsko številko.

  1. Neposredno stopite v stik z vodji zaposlovanja in zaposlovalci

Zaradi identifikacije klicatelja in prepolnih e-poštnih predalov je vzpostavljanje stikov s pomembnimi poslovneži vse težje. “LinkedIn je najboljši prijatelj iskalca zaposlitve, saj se izogne vratarjem – psom čuvajem pomembnih vodstvenih delavcev”. “Pravzaprav je LinkedIn verjetno edino mesto, kjer lahko sporočilo pošljete neposredno osebi, ki zaposluje,” preko sporočila.

  1. O omrežju LinkedIn razmišljajte kot o iskalniku

LinkedIn je prav tako kot Google iskalnik, ki je osredotočen na iskanje strokovnjakov, zaposlovalcev, podjetij in delovnih mest. Uporabite ga za iskanje zaposlovalcev v svoji panogi. 

  1. Nikoli ne povejte, da iščete nove priložnosti

Večina strokovnjakov se strinja, da v svojem profilu LinkedIn ne smete omenjati iskanja zaposlitve – še posebej, če ste zaposleni. Zaposlovalci pri iskanju ne uporabljajo izrazov, kot je iskalec zaposlitve. Pravzaprav se profilov z besedo “iščem” izogibajo. Še en razlog: če v svojem profilu navedete “iskalec zaposlitve” ali “v prehodu”, “boste videti nekoliko obupani”.

  1. Očistite svoje druge profile v družabnih medijih

Čeprav je LinkedIn daleč najpomembnejše družbeno omrežje, ki ga uporabljajo zaposlovalci, nikakor ni edino. Glede na raziskavo Jobvite je Facebook drugo najbolj obiskano družbeno omrežje med zaposlovalci (55 odstotkov v primerjavi s 87 odstotki za LinkedIn). Če zaposlovalcem ni všeč, kar o vas izvedo v drugem družabnem omrežju, lahko to izniči vaše možnosti za zaposlitev.

  1. Objavite profesionalno fotografijo, da vas bodo zaposlovalci lahko našli

Strokovnjaki se strinjajo, da je pomanjkanje fotografije na profilu LinkedIn smrtni poljub. Zaradi nje je vaš profil videti sumljiv. Poleg tega je vaš profil LinkedIn nepopoln, LinkedIn pa v rezultatih iskanja, ki jih vidijo zaposlovalci in drugi, daje prednost zaključenim profilom, pravi.

Zdaj veste kako dobiti službo na LinkedInu, izkoristite priložnost in zoptimizirajte vaš profil, da najdete najboljšo službo za vas!