CANVA – nepogrešljiva v letu 2021

CANVA

Potrebujete grafiko za oglaševanje na spletu? Niste izkušeni grafični oblikovalec ali sploh ne poznate Illustrator-ja? Splet nam je prinesel eno zanimivo stran, ki vam lahko pomaga pri oblikovanju grafik, ki bodo doprinesle privlačnosti vaših blogov, objav, e-mail, brošur … To je Canva.

Na samem začetku, moramo nekaj, na splošno, povedati o Canvi.                 

Canva je orodje za grafično oblikovanje, ki olajšava oblikovanje grafik po meri. Canva je, poleg na računalniku, dostopna tudi na telefonu in tabličnem računalniku ter je zelo enostavna za uporabo.  

Ko vaše podjetje vstopi v svet spletnega oglaševanja, morate zagotoviti privlačno vsebino, ki bo odmevala ciljni publiki. Ustvarjanje preproste in dolgočasne grafike, žal ne bo dovoj. Na srečo Canva to poenostavi in ​​nudi orodja, potrebna za ustvarjanje estetsko prijetne grafike, ki bo povečala prepoznavnost vašega profila v družbenih medijih in tudi vašo blagovno znamko.

 

Tukaj je 4 odličnih razlogov, zakaj bi morali uporabiti Canvo za popestritev vsebine vašega oglaševanja.

🔹 Obstaja BREZPLAČNA različica

Canva ima brezplačno različico, ki jo lahko uporabljate in ni le za “omejen čas”. V kratkem času boste lahko ustvarjali, prenašali in objavljali vizualno privlačno vsebino, ne da bi pri tem porabili niti centa. Kako lepo je to? Poleg tega imajo brezplačne stvari omejen dostop. V brezplačni različici boste imeli dostop do več funkcij, a če nadgradite na CanvaPro za dobrih 12 EUR na mesec, boste dobili še več funkcij, s katerimi lahko popestrite svojo vsebino.

🔹 Tone odličnih funkcij

Ne glede na to, ali imate brezplačno različico ali CanvaPro, boste imeli dostop do številnih odličnih funkcij, ki vam bodo pomagale, da bodo vaše objave v družabnih omrežjih izstopale pred vašimi konkurenti.

canva 1

👉 Slike

V brezplačni različici Canva boste imeli knjižnico slik, ki je sestavljena iz več kot 200.000 slik, ki jih lahko uporabite.

Imate svojo sliko ali videoposnetek, ki bi ga radi uporabili? Ni problema. Canva vam olajša nalaganje slike, logotipa ali videoposnetka neposredno v Canvo.

👉 Pisave

Če želite svoji grafiki dodati besede, boste imeli na izbiro več pisav. Ko gre za izbiro pisave, se prepričajte, da natančno predstavlja vašo blagovno znamko, in poskusite ne uporabljati več kot 2 sloga pisave znotraj ene grafike. Uporaba več pisav v eni grafiki bo povzročila, da bo slika videti manj profesionalna in neorganizirana.

👉Predloge

Če se še vedno počutite, kot da nimate oblikovalskih veščin za ustvarjanje grafike iz nič ali nimate časa, so predloge odlične za uporabo! Z obilico profesionalnih predlog, med katerimi lahko izbirate, lahko hitro ustvarite vsebino profesionalnega videza v nekaj minutah!

👉Nalepke in animacije

Želite narediti svojo grafično potezo in zaživeti? Preprosto! Z brezplačno različico lahko na svojo grafiko prilepite tudi digitalne nalepke, da se premikajo kot gif-i.

🔹 Enostavno spreminjanje velikosti

Canva razume, da ima vsaka platforma družbenih medijev svoje nastavitve velikosti slike. Zato so olajšali spreminjanje velikosti slike z enim klikom na CanvaPro. Orodje za oblikovanje ima večino velikosti slik platforme družbenih medijev že naštetih, obstaja pa tudi možnost, da po potrebi prilagodite dimenzije.

Bistvo je, da če želite, da vaše objave v družbenih medijih delujejo dobro, spremenite velikost grafike za ustrezno platformo.

🔹Ostanite organizirani

Prihranite si stres zaradi ustvarjanja map za oblikovanje!

Ali vodite več različnih kampanj na družbenih omrežjih? Za vsakega od njih ustvarite mapo in v ustrezno mapo shranite grafike, ki so priložene kampanji. Organiziranje map na način, ki je najboljši za vaše podjetje, vam bo zagotovo pomagal enostavno najti svoje grafike, ko jih iščete.

Več o Canvi si lahko pogledate v sami platformi 👉 https://www.canva.com/ .